Čarodějnická akce! K objednávkám nad 1500kč ZDARMA křen!

Jaké je to nejlepší kimchi?

Nejlepší kimchi? Co člověk, to chuť!

Receptů na kimchi existuje nespočet a v podstatě každý je správný. Jen v Koreji existuje několik set různých druhů kimchi. Recept na výrobu svého nejlepšího kimchi se v korejských rodinách předává z generace na generaci. V minulosti se podle kimchi a jeho složení, poznalo, jak je rodina bohatá. Korejci totiž považují kimchi za národní poklad a lék na dlouhověkost.

Co tvoří chuť kimchi?

Nejdůležitější složkou kimchi je dostatečně nasolené celé nebo pokrájené pekingské zelí, doplněné zeleninou, kořením, mořskými řasami, korýši, rybami a popřípadě dalšími surovinami, které si Korejci přidávají dle svých chutí nebo daného regionu. Další důležitým prvkem, která ovlivňuje chuť kimchi je délka kvašení. V Korei se také rozlišují dva základní druhy chutí kimchi, tu ovlivňuje roční období jeho přípravy. Zimní kimchi se nakládá na konci léta a kvasí až do zimy a sezónní kimchi, u kterého stačí krátká doba fermentace (v řádu několika dnů).

Vzhledem k různorodosti složení a nespočetnému množství variant kimchi, proto nelze stanovit nejlepší chuť kimchi. Nejdůležitější je najít si to "svoje" kimchi, které si vás získá svým složením a chutí.