Čarodějnická akce! K objednávkám nad 1500kč ZDARMA křen!

Rajčata z Ráje

Rajčata z Ráje

Při výrobě našich produktů se řídíme heslem: nejdřív chuť a vůně, a teprve poté pálivost. Skvělou chuť dělají čerstvé suroviny, a proto je odebíráme od regionálních farmářů a pěstitelů, kteří se o své plodiny s láskou a péčí starají.

Rajčatová chilli omáčka patří mezi naše první výrobky, které jsme uvedli na trh. Její skvělá chuť je dotažena do dokonalosti díky úžasným rajčatům, které pravidelně odebíráme od Farmy Ráječek v Brně.

 

Proč Farma Ráječek?

Farma Ráječek, provozovaná rodinou Sklenářových, je brněnskou firmou se zemědělskou tradicí, která hospodaří na jihovýchodě Brna už od roku 1930.

Specializují se především na pěstování rajčatrůzných druhů salátů a sezónní zeleniny, které dodávají do velkoobchodů, různých řetězců a gastropodniků. Jejich produkci včetně Huhuchilli omáček a kimchi lze také zakoupit na farmě v místní prodejně.

Farma Ráječek se řídí heslem udržitelnosti, ctí šetrný přístup k přírodě a vyznává princip přesného zemědělství: traktory jezdí na autopilot, řídí je GPS navigace (díky které je půda lépe využívána, snížena spotřeba nafty a vstup hnojiv do půdy), robotickou plečku řídí počítač, který okopává salát s přesností 95% a uplatňují technologii hydroponického pěstování, u kterého je spotřeba vody pětinová oproti pěstování v půdě, místo herbicidů je používána biologická ochrana a dešťová voda zachycená z povrchu fóliovníku je využívána na zalévání.

Rajčata z Ráje

Rajčata z Farmy Ráječek jsou vyzrálá, šťavnatá a mají skvělou plnou chuť, protože jsou pěstována s láskou a péčí v těch nejlepších podmínkách, na které osobně dohlíží Matěj Sklenář, syn majitele. Specializují se na pěstování rajčatových odrůd: Rotterno, Saluoso, Tomicia, Plumola, a Maggino.

 

Pět důvodů proč mají rajčata z Ráječku rajskou chuť:

  • pěstována hydroponicky ve folióvníku,

  • při pěstování rajčat používají roubované rostliny, zahradnická technika používaná více než 1000 let,

  • rajčata chrání proti škůdcům užitečný hmyz, květy rajčat opylují čmeláci (denně tisíce květů),

  • rajčata přirozeně dozrávají na keři,

  • sklizeň probíhá několikrát týdně v plné zralosti.

 

Rajčatová chilli omáčka dodá jídlu grády!

Po celý rok si můžete vychutnat vůni a chuť čerstvých rajčat díky naší rajčatové chilli omáčce, kterou vyrábíme ve dvou verzích pálivosti: hot a extrahot. Na její výrobu jsme použili odrůdy rajčat:  Saluoso, Tomicia a Plumola. Souznění plné rajčatové chuti, oregana, bazalky, tymiánu a českého česneku ze Statku u Veverků  vám rozzáří každé jídlo na talíři. 

Rajčatová chilli omáčka je úžasná jako zálivka do svěžího letního zeleninového salátu, na pizzu, těstoviny, doplněk k volskému oku nebo hemenexu nebo náhrada za obyčejný kečup. Skvěle poslouží i jako dip k nachos nebo k tyčinkám.

 

 

 Výroba rajčatové omáčky u nás na provozovně, mrkněte pod pokličku Huhuchilli ;-)

 

 

Tipy na skvělé letní chuťovky s rajčatovou chilli omáčkou:

 

Bloody Mary

Smíchejte kvalitní vodku (5 cl), rajčatová chilli omáčka (1 polév. lžíce), rajčatová šťáva (1 dcl), cukrový sirup (1cl), citr. štáva (1,5-2 cl). Vychytávka pro gurmány: na dva týdny dejte vodku infuzovat. Jednoduše do ní naložte kousky chipotle papričky a uložte do sucha a temna, občas protřepte. Po dvou týdnech vodku slijte.

 

Chilli šneci z listového těsta

Suroviny: listové těsto (200 g), rajčatová chilli omáčka (100 ml), 2 vejce.

Příprava: na pomoučněném válu rozložíme těsto a potřeme je rajčatovou chilli omáčkou (hot nebo extrahot, dle vaší chuti), zarolujeme a zarolujeme do válečku. Na plech si připravíme pečící papír, na který poklademe kolečka nakrájená z válečku. Jednotlivá kolečka potřeme žloutky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme cca 10 minut. 

 

KOUPIT RAJČATOVOU CHILLI OMÁČKU