Čarodějnická akce! K objednávkám nad 1500kč ZDARMA křen!

KIMCHI – korejská vitamínová bomba!

Co je to KIMCHI?

Kimchi je tradiční korejská kvašená pochoutka vyrobená se pekingského zelí, dalších druhů zeleniny a koření, které patří mezi nejzdravější potraviny na světě. První zmínky o kimchi lze najít v čínské poezii,  jejíž stáří se odhaduje na 2 600 až 3 000 let. Tradičně se kimchi nakládalo do hliněných mís a zakopávalo do země, kde v klidu zrálo. Čím hlouběji bylo uložené, tím déle vydrželo. Recept na jeho výrobu se v korejských rodinách předává z generace na generaci. Korejci považují kimchi za národní poklad a lék na dlouhověkost. V roce 2012 bylo Jihokorejské kimchi zařazeno na seznam Mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva, a v roce 2015 bylo na seznam přidáno i severokorejské. 

                                                                                  
   

 

Proč jíst KIMCHI?

Kimchi si kvašením uchovává cenné vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné látky. Obsahuje vysoký podíl vlákniny, esenciálních aminokyselin, minerálních látek, antioxidantů a vitamínů. Pravidelné pojídání kimchi má blahodárný vliv na fungování organismu:

  • snižuje hladinu cholesterolu
  • má antioxidační účinky
  • zlepšuje funkce trávicího systému
  • posiluje imunitní systém
  • podporuje hubnutí

kimchi1 (2)

Kimchi se doporučuje se konzumovat během celého dne v malých dávkách, k snídani, obědu i večeři nebo ho můžete přidat do svých oblíbených jídel. Kvůli specifické chuti ne každému zachutná napoprvé. Někdo se ke kimchi musí „projíst“, jakmile mu přijdete na chuť, stane se pravidelnou součástí Vašeho jídelníčku. Kimchi je živá potravina, v lednici vydrží po otevření 5-6 měsíců.

Naše kimchi je vhodné pro vegany a vegetariány, na našem eshopu ho můžete zakoupit v různých velikostech balení.

 

 

KOUPIT KIMCHI

 

NEPLÝTVÁME!

Odřezky ze zeleniny na výrobu kimchi si odváží Veřejná zeleň města Brna, na kterých si  pochutnávají shetlandští poníci spolu se zakrslými kozami, ve výběhu u Zahrady pod hradbami (park Špilberk). A že jim chutná!

 spilberk3 (1)